KBO Heikant Quirijnstok 

De SOOS voor ouderen in Tilburg Noord

Groene vel Mei  2024


Vrijwilligers
Gezien wij meerdere activiteiten hebben zijn we op zoek naar vrijwilligers welke (als mogelijk) kunnen helpen bij o.a. buffetwerkzaamheden in de ochtenden of de middagen.  Ook willen wij in contact komen met een persoon de op de dinsdagmiddag de getallen bij de bingo voor wil lezen. Dit tussen 14:00 en 16:00 uur. Indien u belangstelling hebt om in een gezellig team vrijwilligers samen te werken, vragen wij u contact op te nemen met Joop Kimman die met u hiervoor een afspraak maakt. Zijn telefoonnummer: 06-24735559. En Ja…. Wij (huidig bestuur 4 personen) willen ook graag met een persoon in contact komen voor de vrijwilligersfunctie van voorzitter. Wie (man, vrouw) heeft interesse om ons team te versterken.
*****
Kaarten
Indien u van kaarten houdt en dat ook zou willen meespelen dan geven wij daar de gelegenheid voor. En wel de volgende mogelijkheden. 

Rikken op de maandagmiddag (13:30 tot 16:00 uur) 

Bridge op de vrijdagmiddag (13:30 tot 16:00 uur)
*****
Geld verdienen voor de Afdelingskas KBO Heikant
Sommige afdelingen doen het al, geld verdienen voor onze afdeling via de Vriendenloterij. Alle leden die een lot hebben van deze loterij kunnen vervolgens onze afdeling steunen. Wij weten dat van elk lot dat u heeft (kosten € 15,00) er 40% naar onze afdeling komt. Dat is € 6,00 per lot per maand. Wij vragen onze leden die meedoen met de loterij om onze vereniging (KBO Heikant Quirijnstok) aan te wijzen als een “goed doel”. Dat kan gewoon via de ledenservice van de Vriendenloterij. Deze leden betalen NIETS extra hiervoor, maar ze steunen ons wel degelijk. En wij zijn iedereen die dit doet ZEER erkentelijk. Dus leden: bel met 088-0201020 (gratis nummer) en geef aan dat dat zij ons (KBO Heikant Quirijnstok) moeten koppelen aan hun lot of loten.   Wij kunnen dit geld zeker gebruiken voor onze activiteiten en……de leden. Succes en dank.

 

 *****
K.B.O. Heikant-Quirijnstok, Seniorensoos ’t Hazennest
Kreverplein 27.  5012 CP Tilburg.   Tel.: 013-4556919.
E-mail:  info@kboheikantquirijnstok.nl
Website:  www.kboheikantquirijnstok.nl

 


Dagtocht 23 mei 2024 naar Hilversum en nog veel meer!
In de vroege ochtend tussen 8 en half 9 vertrokken we uit Tilburg. Vol verwachting van de komende dag. Onze vriendelijke chauffeur, Kevin, bracht ons via de A59 en de A27 soepel rijdend naar het mooie Hilversum. We passeerden de Boven-Merwede en de Lek en maakten kennis met medereizigers. Rond 10 uur waren we bij Museum voor Beeld en Geluid. Wat een prachtig gebouw! De gekleurde ramen gebrandschilderd met tv en radioprogramma’s. We kwamen binnen in een grote hal vol kleuren, portretten en lampen. Vriendelijke ontvangst en grote trappen voor onze ochtend gym. Anderen namen de lift. Koffie/ thee en een gebakje stonden klaar. Daarna naar een presentatie TV Nostalgie. Een student aan de theaterschool liet ons kennismaken met de begintijd van de tv in ons land. Zo leuk; kinderprogramma’s (wie kent ze nog). Spel en quiz, series, shows en muziek. We zongen gezellig mee met tunes en songfestival winnaars. Er waren rekwisieten van Ja zuster Nee zuster, het kapje van zuster Clivia en haar groene manteltje. Maar ook tijd om te vertrekken naar Maarsbergen. Naar de “Boerengolf”. Daar is de voormalige Kaasboerderij, midden in de weilanden, verbouwd tot zalencentrum. Met nog veel authentieke details. De heerlijke koffietafel stond klaar. En dan aan het werk op de golfbanen in dezelfde ruimte. Met een nieuwe groep flink gesport tussen de melkbussen en nep koeien, het was gezellig. Rond 16.15 uur weer in de bus, op weg naar Dongen. Daar in De Viersprong genoten we van een heerlijk diner waarna we om 19:30 uur moe en voldaan naar Tilburg teruggingen. We namen afscheid van chauffeur Kevin en van elkaar. Dank aan de organisatie voor deze fijne dag.


De volgende busreis zal plaatsvinden op 19 september 2024 met bestemming o.a. Valkenburg. Verder bijzonderheden en mogelijke inschrijvingen worden op het volgende groene vel vermeld.

*****