KBO Heikant Quirijnstok 

De SOOS voor ouderen in Tilburg Noord

Groene vel mei,

Busreis.
Voor onze busreis op 19 mei a.s. hadden we een wat grotere bus gereserveerd gezien de vele aanmeldingen. Er zijn 47 mensen meegegaan op deze gezellige reis naar de mooie Biesbosch ,met lunch en diner, ondanks een beetje regen was de stemming bijzonder gezellig en voor zover we na hebben kunnen gaan was ook deze reis voor allen weer een leuke, interessante dag.
*****
Lezing Stoma.
Op 15 juni a.s. zal er door ons een lezing vanaf 14:00 uur worden verzorgd op het Kreverplein wat betreft de vele ins- en outs aangaande het verkrijgen van en het leven met een STOMA.  Het geheel wordt verteld met een uitgebreide diapresentatie. Dit zal gebeuren ook in samenwerking met KBO afdeling Stokhasselt  Toegang hierbij is geheel vrij.
Bij ontvangst ontvangt u tevens een gratis kopje koffie of thee.
*****
Vrijwilligers
Tevens zijn wij op zoek naar een paar vrijwilligers om mee te helpen op de middagen en soms avonden dat er activiteiten zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld barwerkzaamheden zijn of assisteren bij bijv. Jeu de Boules of een van de  vele andere activiteiten.  Heeft u interesse, meer weten en wat tijd over….. laat het ons weten en kom langs of bel met 013 – 4556919 .
*****
Energietoeslagen
Duizenden gepensioneerden dreigen energietoeslag mis te lopen. KBO-Brabant roept gemeenteraden op in te grijpen. Zij waarschuwen al weken voor problemen in de uitvoering van de eenmalige energietoeslag van 800 euro door gemeenten. Een voor gepensioneerden relevante aftrekpost wordt tot op heden grootschalig genegeerd.  Stimulansz, de kennis- en adviespartner van gemeenten en tevens opsteller van de “Handreiking eenmalige energietoeslag” heeft bevestigd dat gemeenten voor mensen met inkomen uit pensioen een bedrag van € 21,50 per maand (€ 258 per jaar) voor alleenstaanden en € 43 per maand   (€ 516 per jaar) voor gehuwden in mindering mogen brengen bij de bepaling van hun inkomen voor de energietoeslag.             Meer informatie ga dan ook naar
https://maxius.nl/participatiewet/artikel3